Playstation 3

PS3 3.55 Jailbreak – Sådan gør du!

Jeg har det sidste stykke tid haft travlt med min webshop iMania.dk der sælger billigt iPhone tilbehør, men nu faldt jeg over noget interessant der ikke har noget med iPhone at gøre, så det ryger herover på min lidt mere personlige blog.

Jeg havde gennem iPhone jailbreak miljøet i længere tid hørt rygter om at Geohot, der tidligere har udgivet jailbreak til iPhone, arbejdede på et jailbreak til Playstation 3 der gør det muligt at installere hjemmelavet software, eller “homebrew” som det kaldes på fagsprog. Dagen er nu kommet!

Jeg søgte og søgte, men blev ved med at falde over nyheder der fortalte at Geohot’s jailbreak var “lige på trapperne”. Jeg faldt dog til sidst over denne side: http://www.gadgetsdna.com/geohot-releases-playstation-3-on-3-55-jailbreak-for-download/7996/

Det var en lang mundfuld – og virkelig en omvej – men jeg fandt til sidst ud af den lette metode som jeg ikke vil holde dig fra længere.

  1. Hent Geohots jailbreak fra hans egen side http://www.geohot.com/jailbreak.zip (Linket er i øjeblikket ikke tilgængeligt efter Geohots retslige problemer med Sony, så du må desværre finde selve jailbreak-filen et andet sted, fx på PS3hax.net)
  2. Find det første og bedste USB-stick du har og opret en mappe ved navn PS3 på det og en mappe ved navn UPDATE indeni PS3 mappen og pak Geohots jailbreak ud i UPDATE mappen.
  3. Tænd din PS3, sæt dit USB-jailbreak-stick i og find “Systemopdatering” under indstillinger og opdater så via “lagringsmedie”
  4. Godkend – efter “opdateringen” slukker din PS3 og når den starter igen er din PS3 jailbroken og stadig på Firmware 3.55, altså den nyeste 🙂

Du kan se du er jailbroken hvis du har et punkt i “Spil”-menuen der lader dig installere “packages” – altså de pakker der udgør programmerne. Der er endnu ikke meget homebrew ude til FW 3.55 da det selvfølgelig er helt nyt, men over de næste par uger kommer der helt sikkert masser af nyt – og jeg glæder mig!

Ind til videre har jeg hentet Blackb0x FTP server 1.2 her hos PSGroove og til en start lader det mig få adgang til filsystemet så jeg eksempelvis kan hente alle de film jeg har optaget i PlayTV(TV-programmet på PS3 – kræver PlayTV TV-tuner) over på computeren.

Så vidt jeg har forstået det gør dette nye jailbreak det ikke muligt at afspille andres backups(endnu) af spil på ens egen PS3, så det er altså ikke lavet for at piratere software(ifølge Geohots egen udmelding) og det er egentlig fint med mig, for jeg er langt mere henrykt over at jeg nu har en computer i stuen, som det ikke kun er Sony der bestemmer hvad jeg skal have liggende på.

Har du et spørgsmål jeg måske kan svare på? Du lægger bare en kommentar:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress