Tekniske ting

Apache2: Sådan blokkerer du uønskede lande som Kina, Rusland og Ukraine!

Oftere og oftere bliver mine sider spammet med kommentarer og i det hele taget uønsket trafik fra bots, scripts og jeg ved ikke hvad. Størstedelen af denne uønskede trafik kommer fra lande der ikke engang kan forstå indholdet på mine sider, så den simpleste løsning er at blokkere dem inden de får mulighed for at spamme. I Apache2 på min Debian server klarer jeg dette med GeoIP modulet og et lille stykke kode i .htaccess eller(som jeg gør det) i min vhosts.conf fil.

Hvis du har GeoIP modulet til Apache2 installeret skal du blot tilføje følgende til din .htaccess fil eller indenfor <directory> tagget i din vhosts.conf fil for at blokkere Kina, Rusland og Ukraine.

GeoIPEnable On
#Alt efter hvordan din server er konfigureret behøver du muligvis denne linje, jeg gør ikke. Fjern # hvis du behøver den.
#GeoIPDBFile /usr/share/GeoIP/GeoIP.dat
SetEnvIf GEOIP_COUNTRY_CODE CN BlockCountry
SetEnvIf GEOIP_COUNTRY_CODE RU BlockCountry
SetEnvIf GEOIP_COUNTRY_CODE UA BlockCountry
# ... place more countries here
Deny from env=BlockCountry

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress