Ikke kategoriseret

PS3 firmware 3.56 opdatering stopper jailbreak – i et par timer

Foto: Wikipedia

Man bliver nødt til at undre sig over hvorfor Sony overhovedet bruger ressourcer på “katten efter musen”-spillet, for det virker tydeligvis ikke.

Som mange nok har bemærket er der kommet en ny opdatering til Playstation 3, nemlig firmware 3.56. Den ødelægger efter sigende nuværende homebrew der ellers virkede på PS3 FW 3.55 og ifølge Wikipedia indeholder den følgende nye funktioner:

3.56
January 26, 2011
System changes
  • Minor update that adds a security patch.
  • Adds Ipla TV channel for Poland.
  • Downloaded demo’s are no longer collapsed in a folder.
  • Included a “ban hammer” that permanently banned all modded Call of Duty: Black Ops accounts from accessing the Call of Duty servers

Det vi har fået er altså en polsk TV-kanal, en ligeså ligegyldig designmæssig ændring og så selvfølgelig et meget pinagtigt forsøg på at stoppe homebrew og jailbreak. Der gik nemlig ikke mere end et par timer fra opdateringen blev udgivet d. 26. januar til hackeren KaKaRoToKS havde cracket den nye ps3 firmware.

Til dem der ikke har fulgt så meget med i PS3 jailbreak situationen kan jeg fortælle at Geohot aka George Hotz, simpelthen crackede hovednøglen til PS3. Det betyder kort sagt at Sony ikke kan stoppe jailbreak med en softwareopdatering, men kun besværliggøre det. Den eneste måde Sony kan lukke hullet på er at udgive en “Playstation 4”, med helt anden og mere sikkker hardware.

Min forventning, til hele ps3 fw 3.56 jailbreak og ps3 3.56 homebrew situationen, er den at om en uges tid er alt det  homebrew vi har i dag blevet opdateret så det virker på den nye firmware og Sony har således kun bremset udviklingen i et par dage.

Hvad hjælper det at Sony skifter låsen ud på maskinen når de rækker os nøglen bagefter?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by: Wordpress